semester

Det var faktiskt en bra fest pa fredagen! Skont stalle helt vid stranden, bra musik och salskap :).
Lite yrandes blev det ju sen till slut, men det har resulterat ti mycket skratt efterat.
Nar jag kom ner pa margonen markte jag spar efter motorcyckel hjul over hela vardagsrums golvet. Det visade sig att en av mopona hade gomts pa innergarden pa smatimmarna. Sakert verkade de som varldens basta idee just den stunden.
"Tyvarr" hade jag inte kamera med mig sa inga bilder darifran kommer att komma.

Igar var vi till Paradice beach. Super kurvig vag me branta backar.
Jatte snyggt nar vi val kom fram. Pojkarna fo o snorkla o ja lag o kokade i solen, efter som ja ju inte kan simma fo benet. Dar lag jag i atminstane tva timmar och resultatet marktes hemma pa kvallen. Jag hade brant mig, ordentligt. Bade magen och ryggen illroda och vattenblasor pa axlarna.
Hur lyckas jag???
Idag har jag luggit inne hela formiddagen och smorjat mig med aftersun.
Bra att jag kan ta ut allt ur en semester :D.
Fail.

Snart igen till lakaren (gar dit dagligen).
Hoppas jag skulle fa bandaget bort innom en vecka sa att jag inte behover bekanta mig med filippinska halsovarden.

Phuket

Skont att man lite kan borja rora pa sig!
Nu ocksa har jag alldeles sjalv (utan kryckor) gatt till ett internet cafe nara dar vi bor.
Annat som jag har lart mig ar att ga normalt upp for trappor utan stod!
Tank va man kan bli glad av sa vardagliga saker :)
Namen jaa, har ar da narmare +40C varje dag. Lite annat an vad det ar hemma for tillfallet antar jag. Vi har ennu 10 hela dagar kvar har. Sen tillbaka till Filippinerna. Antagligen kommer vi att flyga fran Manila till Boracay.
Igar var vi uppe till Big Buddha, en GIGANTISK buddha staty uppe pa ett berg. Det betydde ju brantta upp- och nerfors backar pa moped. Jag var livradd! Vilken tur att jag inte behover kora sjalv i denhar galna trafiken, enda jag behover gora ar att halla hart i o blunda om de blir allt for hemskt :D.
Pa vagen matade vi elefanter och fick skrapa elefant babyn bakom orat. Fast elefanter e sa lugna djur, sa e dom faktiskt lite skrammande fo att dom e sa sjukt stora.
Det blev ingen elefant safari denhar veckan, men kanske nasta vecka.
Det finns ocksa vildapor vid buddha statyn, men vi sa tyvarr inga.
Vid statyn fanns ocksa ett tempel med buddhist munkar som gav lycko valsignelser at turisterna. Man skulle ga ner pa kna framfor dom, sen stritta dom lite vatten pa en, sa nagra ord och knot fast ett armband runt handleden.
Igar tillat jag mig min forsta ol i Phuket.
Jag har forsokt vara jatte noga med allt sa att inget skall rubba min antibiotika kur.
Vi var till en skon reggae bar dar pojkarna brukar vara ganska ofta. Dar traffade jag for forsta gangen Thailands egna Jack Sparrow. En kille som egnat sitt liv at att ta det lugnt, hanga pa olika krogar och se sa mycket ut som Jack Sparrow som moijligt. I brist pa battre att gora spelade jag dedar spelet med honom dar man skall falla in mynt formade runda knappar i en typ ''vagg med hol'' o den som forst far fem i rad vinner.
Ganska kul. Han vann 3 av 4 spel.
Ikvall blir det Reggae fest i en annan krog.
Antagligen propp fullt med manniskor, hoppligen bra musik och ol.
Ha det gott!

Fortfarande vid liv.

Jag blev sa glad nar jag oppnade facebook idag for forsta gangen pa typ tva veckor, skont att veta att manniskor tanker pa en :).

Alltsa, har ar da vad jag har sysslat med sen senast:
Vi flog fran Manila till Kuala Lumpur, under flyget borjade jag ma jatte illa. Bara skakade och det kandes som om foten skulle ha exploderat. Jag fick en rullstol pa flygfalttet och vi fick vanta 7h pa bytesflyget till Phuket i en sepcial suite. Manniskor om ni har chans till det, sa ak rullstol pa flygfalttet! Tusen ganger snabbare! Pa alla tre flygfallt vi var pa den dagen fanns det skilld personal for att skuffa rullstolar och vi kom forbi alla koer.
Nar vi da kom till Phuket tog vi taxin rakt till Patong hospital. Dar stannade jag i 5 dagar. Fruktansvart nar ingen berattar vad som hander, om nan tog sig tid att lite informera sa forstod jag inte vad dom sa, o inte forstod dom heller vad jag sa. Maste erkanna att jag var ganska sonder under den tiden. Tillslut sa jag att ja maste se en lakare o att jag skall hem idag. (Jag hade blivit lovad att jag skulle komma bort redan 2 natter innan.) Som tur gick det att fa alla antibioter o sant som piler och jag lovade dyrt och heligt att komma o puttsa saret var tredje dag.
Na, andra gangen jag da kom till sjukhuset for att puttsa saret sa lakaren att det var en klump som hade dott och hon var tvungen att skara bort den. Nu hamnade jag komma varje dag till sjukhuset. Det blev ganska dyrt att aka taxi varje dag tur o retur.
I forrgar ringde jag mitt forsakrings bolag och fragade om det gick att andra vardplatts till en klinik narmare var bostad, och fr.o.m. igar har ja da varit dar. Vi kom just darifran och jag sag forsta gangen en lakare pa typ en vecka.
Hon blev alldeles forskrackt med hur mitt ben sag ut. Maste forklara at stackarn att det faktiskt har varit mycket varre. Antligen fick man kanslan av att nan skoter en i skick.

Jag har da inte kunnat simma under var tid har. Under de senaste dagarna har jag lart mig att komma upp for trapporna sjalv och ga nagorlunda. Sa till storsta delen ligger jag vid poolen eller inne pa soffan o sir pa tv. Vilken tur att man inte ar pavag hem riktigt ennu!


Senare i veckan har jag blivit lovad att vi ska rida pa elefanter :)

RSS 2.0